Aromaterapi

Aromaterapi - användande av väldoftande oljor i terapeutiskt syfte - har gamla anor. Metoden praktiserades t.ex. i Egypten redan 3 500 år f.Kr. Den "moderna" aromaterapin har sina rötter i 1900-talets Frankrike och har på senare år även vidareutvecklats i England.
Vi använder 100 % rena eteriska oljor av terapeutisk klass, de oljorna är varsamt framställd ur nyskördade växter, dessa koncentrerad växt-/ljusenergi ger oss tillgång till naturens helande kraft. Eteriska oljor har sedan urminnes tider använts och uppskattats för sina välgörande effekter.
Allt levande är unikt, det har en livskraft, en energi som vibrerar. De flesta av oss kan inte se livskraften men vi kan uppleva den. Denna livskraft kan stärkas eller försvagas, och långvarig försvagning kan leda till besvär och sjukdom. Det är här eteriska oljorna kommer in i bilden. Rena terapeutiska oljor tillför kroppen energi och ökar vår livskraft. Modern forskning visar att de eteriska oljor som används inom aromaterapi är i hög grad holistiska på så sätt att de kan lugna, stimulera, balansera, rena och föryngra på både sinnet kroppen och själen.
Eteriska oljorna absorberas lätt genom huden vid olika former av massage eller bad och tas upp av blod- och lymfsystemet.
Många oljor har en antibakteriell verkan. Oljorna uppges även bidra till att påskynda ämnesomsättningen i cellerna och motverka nedbrytningsprocesser. En del oljor används i kramplösande, urindrivande eller allmänt stärkande syfte.
Inne i kroppen har de eteriska oljorna en mycket mångsidig verkan, De påverkar i första hand kroppens egna funktioner och hjälper den till självläkning. En eterisk olja kan samtidigt vara antiseptisk, inflammationshämmande och slemlösande, men den verkar i samklang med kroppen vilket innebär att den bl.a. inte förstör kroppens naturliga bakterieflora.

Regndroppsteknik ( RT )
En teknik av aromaterapi är Regndroppsteknik ( RT ) som är framtagen av D. Gary Young, ND under 1980-talet för att behandla skolios och andra hälsoproblem med rygg och nacke.
Grunden i RT är alltså att man droppar eteriska antimikrobiska oljor från ca 15 cm höjd rakt ner på ryggraden och sedan stryker helt lätt uppåt på samma område. Ända sedan starten 1989 har RT rosats från användare runt om i världen, för dess förmåga att hjälpa till att mildra, förbättra och lindra spinala abnormiteter som skolios och hyperkyfos och för att den bidrar till att kroppens vävnader kan rena sig från gifter och slaggprodukter.
En annan grundläggande princip för RT var idén att vissa typer av spinala felställningar är orsakad av bakterier och virus som ligger sovande eller inkapslade utefter ryggraden. Detta har senare bekräftats av vetenskaplig forskning. Det finns alltså sjukdomsalstrande organismer som skapar inflammation, som i sin tur i vissa fall ändrar och felställer ryggraden.

RT är en mycket kraftfull och mjuk teknik. Den använder sig av de virusdödande, bakteriedödande och antiinflammatoriska effekterna hos utvalda eteriska oljor för att skapa en möjlighet för kroppen att upprätta och bibehålla en frisk rygg och nacke. Under mer än 20 år har RT hjälpt till att förbättra eller rätta till månaga fall av skolios, kutrygg och kroniska ryggsmärtor och har helt eliminerat behovet av hundratals ryggoperationer på människor.