Estetisk akupunktur

Bekymras du av fina linjer och rynkor på ansiktet, mörka ringar kring ögonen, förstorade porer, acne eller slapp hy? Funderar du på att förbättra utseendet men tänker inte ta till de aggressiva metoderna som injektion/kirurgi? Då är det dags för dig att ta till akupunktur! På ett naturligt sätt får du ett yngre och bättre utseende: fina linjer och rynkor reduceras, mörkar ringar och förstorade porer minskas/försvinner, behandlas mot acne och andra hudinflammationer och slapp hy.

Hur kom det sig att akupunktur kan verka estetiskt?
Akupunktur baseras på teori om meridianer, vilket menar att människokropp har ett system för energiflöde, systemet kopplar ihop inre organ, muskler, senor, skelett och leder samt det yttre, hud till en organisk helhet, det systemet kallas för meridianer. Med balans i kroppens Yin och Yang, bra flöde i energi och blod, upprätthålls en relativ balans i kroppens alla funktioner, vi håller oss friska och åldras långsammare (mer ”normalt”, miljö vi lever i nu och all stress gör att vi åldras i ett snabbare tempo).

Akupunktur kan:

höja Qi och blod i kroppen. Med ökad Qi och blod blir man fysiskt starkt, känner sig pigg och alert, mer näring förs till hyn som också blir mer elastiskt och med glans, pigmentering elimineras och kollagenbildning ökas, därmed minskas fina linjer och rynkor.

höja immunförsvaret, reglera T-celler så de kan effektivt rensa kroppen från främmande kroppar och inte skadar kroppens egna vävnader.

reglera de olika beståndsdelarna i blodet så det uppnår en balans. Reglering är tvåvägs, t.ex. akupunktur kan höja antalet röda blodkroppar, vilket gör att man får rosiga kinder med glans; å andra sidan, för personer med förhöjda antal av röda blodkroppar kan akupunktur sänka dem.

dilatera blodkärl och öka blodtillförsel. Akupunktur kan effektivt dilatera blodkärl, ökar blodcirkulation, förbättra mikrocirkulation, främjar ämnesomsättning och förbättrar kroppens nutritionsstatus, därmed förbättras hudens och hårets spänst och glans.

reglera det endokrina systemet. Många estetiska besvär uppkommer av obalans i det hormonella systemet, t.ex. kloasma, acne, hudinflammation, förstorad porer och fetma mm. Akupunktur kan effektivt förbättra det endokrina systemet och återställer balansen, hälsa inifrån och ut, vilket leder till förbättrad färg och glans i hyn, personer med övervikt kan också lättare gå ned i vikt då ämnesomsättning samtidigt förbättras.